Skype je brezplačno internetno telefonsko omrežje (VoIP), ki omogoča medsebojno komuniciranje uporabnikov. Ponuja video ali glasovni pogovor in glasovni konferenčni pogovor do 5 uporabnikov, poleg tega pa tudi prenos besedilnih sporočil in datotek med uporabniki. Deluje na osnovi neposredne podatkovne povezave med klienti (t.i. peer-to-peer). 

Omrežje in programsko opremo so razvili Estonci Ahti Heinla, Priit Kasesalu in Jaan Tallinn, ki so pred tem ustvarili že znano omrežje za deljenje datotek Kazaa. Prva javna preskusna različica je bila izdana avgusta 2003. Z omrežjem je upravljalo zasebno podjetje Skype Limited s sedežem v Luksemburgu. Leta 2005 ga je prevzela spletna dražbena hiša eBay za ocenjeno 2,6 milijarde USD, ki je nato leta 2009 prodala večinski delež skupini investicijskih družb za 2 milijardi USD. Maja 2011 je namero o prevzemu izrazilo podjetje Microsoft, ki je za Skype ponudilo 8,5 milijarde USD. Prevzem je bil zaključen oktobra 2011, ko sta ga odobrila ameriški in evropski urad za varstvo konkurence.

Naše rešitve

  • izdelava Skype profila
  • namestitev programa Skype na vaš računalnik
  • usposabljanje uporabnikov za uporabo programa Skype
  • tehnična podpora

Čas izdelave

Čas izdelave je 24 ur od prejetja naročila.

© 2016 Info-net d.o.o. | Izdelava spletnih strani, grafično oblikovanje, CRM sistemi, virtualni katalogi. Splošni pogoji poslovanja